HOPE Global Forums NEXT-GEN Pathway to the Future's Promise

Agenda

Overview:

Harnessing the aspirational energy of up and coming leaders, HOPE Global Forum 2019 NEXT-GEN Accelerator will bring together more than 100 dynamic youth and young adults from across the country. Included will be representatives from youth associations, high schools, colleges, and professional fields, all of whom will be focused on broad thinking, empowerment, and transformation of themselves and their communities.

9:00am-9:30am (30 minutes)

Registration
Meet and greet
Photo Ops for Social Media
Light Breakfast

9:30am-10:00am (30 minutes)

Welcome Dr. Anita Ward, President, Operation HOPE Kat Graham, Actress

10:00am-10:10am (10 minutes)

"Human Scavenger Hunt" Icebreaker Activity

SESSION 1

10:10am-10:55am 45 minutes)

Session 1:

Theme: "Pathways to You"

Topic: Discovering Yourself and Finding Your Tribe

Moderated by: Harriett Williams, Director of Operations, Village Micro Fund

Layout of Session

Description: A kick-off session on the journey towards purpose driven success and fulfillment. This session will examine the intersections of personal brand and values, identity, inclusion, leadership, and the role of education in finding your voice, your "north star" and your tribe of supporters to help you along the journey.

Panelists:

- 1. Rachel Sprecher, Executive Director, Office of Partnerships and Development, Atlanta Public Schools
- 2. Jack Markwalter, Founder, Viva Finance
- 3. Chelsea Waite. Chelsea Waite Ministries

10:55am-11:00am (5 minutes)

Spotlight: Good Wipes

11:00am-11:15am (15 minutes)

Break

11:15am-11:20am (15 minutes)

Centering Activity

SESSION 2

11:20am-12:05pm (45 minutes)

Theme: Pathways to Wealth and Wellbeing Moderated by: Tamiko Hope, Author and Publicist

Layout of Session

Description: This session opens with a conversation on wealth and how it might be redefined. Physical, spiritual, relationship, emotional, and financial wealth are balanced in the new world order. The panel will share their stories of wealth, access to capital, building brand, and the sacrifices they may have made to achieve wealth.

Panelists:

- 1. Ryan Wilson, CEO, The Gathering Spot
- 2. Josh Harris, SVP, Entertainment and Commercial Banking, City National Bank
- 3. NaThanya Ferguson, Innovation Development Program Specialist, U.S. Patent and Trademark Office
- 4. David Shands, CEO, Sleep is 4 Suckers, LLC & David Shands, LLC

12:05am-12:35pm (30 minutes)

Lunch

12:35am-1:05pm (30 minutes)

Midday Motivation David Shands

CEO, Sleep is 4 Suckers, LLC & David Shands, LLC

1:05pm-1:20pm (15 minutes)

Break

1:20pm-1:30pm (10 minutes)

Centering Activity

1:30pm-1:35pm (5 minutes)

Spotlight: BREAUX Capital

SESSION 3

1:35pm-2:20pm (45 minutes)

Session 3

Theme: Pathways to Success Topic: Passion, Purpose, and Plan

Moderated by: Darrin Jones, Artist, Student, Social Media Influencer

Layout of Session

Description: This session explores the building blocks of success. How do you align and reconcile your passions with your purpose and develop a solid, but flexible, plan? What

experiences contributed to your success and what obstacles did you face in the process?

Panelists:

- 1. Sheena Allen, Founder, CapWay
- 2. Dr. Key Hallmon, Founder and CEO, Village Market
- 3. Laron Walker, CEO, Sciberus, Inc.
- 4. Tra'Von Williams, Music Executive, Since the 80s

2:20pm-2:25pm (5 minutes)

Spotlight: Tina Bonner

2:25pm-2:35pm (10 minutes)

Bridging Activity

SESSION 4

2:35pm-3:20pm (45 minutes)

Session 4

Theme: Pathways to Bridging the Gap

Topic: The Reality Check

Moderated by: George Olokun, Executive Director, Next Big Thing Movement, Inc.

Layout of Session

Description: On the journey to success how do you bridge the gap between the present and the aspirational future? How do you hold on to your dreams while navigating the tumultuous changes of life and reality? How do we make sense of it all and remain energized?

Panelists:

- 1. Lakesha Landers, Director, Financial Literacy, Clark Atlanta University
- 2. Kadeem Dunwell, The Young Entrepreneurs of Atlanta Foundation
- 3. Rafael Maldonado, CEO and Creative Director, It Media Collective, LLC
- 4. Davion Ziere, Founder and CEO, Culturebase

3:20pm-3:35pm (15 minutes)

Break

3:35pm-3:45pm (10 minutes)

Centering Activity

3:45pm-3:50pm (5 minutes)

Spotlight: Lumi Beauty Skincare

SESSION 5

4:00pm-4:45pm (45 minutes)

Session 5

Theme: Pathways to Change

Topic: Transforming Culture and Society

Moderated by: Eldredge Washington, Co-Founder, Spendefy

Layout of Session

Description: This session extends the conversation beyond personal growth and focuses on how to help transform society and culture for the better. What are some of the tangible solutions for beginning a movement of change? How can we leverage the tools we have at our disposal to bend of arc of justice towards the good? How do we contribute to social good and a culture of caring?

Panelists:

- 1. Alethea Bonello, Program Director, African American Center on Global Politics and Human Rights
- 2. Shawn Walton, Founder and CEO, WeCycle ATL
- 3. Chip Harden, Co-Founder, Softgiving
- 4. Sheoyki Jones, Head of Creative Industries, Invest Atlanta

4:35pm-5:00pm (25 minutes)

Wrap Up | HOPE Commitments | Thanks | Closing